Grzanki z jajkiem i kozim serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2140
Składniki:
- 10 g koziego sera ricotta
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bagietka
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Rukolę umyć, osączyć z wody, po czym zalać oliwą z oliwek i oprószyć szczyptą soli. Czosnek obrać ze skory, przepuścić przez praskę i dodać do rukoli. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną w plastry bagietkę i zrumienić z obu stron. Zrumienioną przełożyć na talerz. Ser kozi przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na małym ogniu. Potem na ser wbić jajka, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do czasu, aż się zetną. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć razem z serem na grzanki. Do całości dodać rukolę wymieszaną z czosnkiem.
Komentarze (0)