Dorada w papilotach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3585

Składniki:

  • 1 świeża dorada (ok. 1 kg)
  • 1 łyżka rozmarynu drobno posiekanego
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 200°C. Rybę wypatroszyć, umyć w zimnej wodzie i osuszyć na papierowym ręczniku. W małej misce wymieszać rozmaryn, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Nafaszerować nim rybę. Do środka włożyć cienko pokrojone plasterki cytryny. Posolić i popieprzyć. Ułożyć doradę w brytfannie na papierze aluminiowym, polać oliwą i zawinąć w papier. Piec do momentu, aż ryba będzie miękka. Podawać ciepłą.

Autor: olka

1 komentarz

bardzo smaczna rybka,polecam przepis :-)

Podobne przepisy