Dorada w papilotach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4142
Składniki:
- 1 świeża dorada (ok. 1 kg)
- 1 łyżka rozmarynu drobno posiekanego
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 200°C. Rybę wypatroszyć, umyć w zimnej wodzie i osuszyć na papierowym ręczniku. W małej misce wymieszać rozmaryn, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Nafaszerować nim rybę. Do środka włożyć cienko pokrojone plasterki cytryny. Posolić i popieprzyć. Ułożyć doradę w brytfannie na papierze aluminiowym, polać oliwą i zawinąć w papier. Piec do momentu, aż ryba będzie miękka. Podawać ciepłą.
Komentarze (1)
bardzo smaczna rybka,polecam przepis :-)