Dorada po tunezyjsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2226
Składniki:
- 1 kg dorady
- 4 ząbki czosnku
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki masła
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Rybć, sprawić, oczyścić, umyć i dobrze nasolić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić drobno. Czosnek rozetrzeć w 1 łyżce masła z pokrojoną drobno natką pietruszki i papryką, aby powstała jednolita masa. Masę przełożyć do jamy brzusznej ryby, spiąć wykałaczkami. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i na wierzch ryby położyć 1 łyżkę masła. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 30 minut. Doradę podajemy na gorąco z frytkami.
Komentarze (0)