Dorada po tunezyjsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2226

Składniki:

  • 1 kg dorady
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Rybć, sprawić, oczyścić, umyć i dobrze nasolić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić drobno. Czosnek rozetrzeć w 1 łyżce masła z pokrojoną drobno natką pietruszki i papryką, aby powstała jednolita masa. Masę przełożyć do jamy brzusznej ryby, spiąć wykałaczkami. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i na wierzch ryby położyć 1 łyżkę masła. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 30 minut. Doradę podajemy na gorąco z frytkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów