Deser malinowy z mango i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1190
Składniki:
- 400 ml naturalnego jogurtu
- 100 g orzechów pecan
- 2 dojrzałe mango
- 2 szklanki malin
Opis przygotowania:
Maliny oraz mango umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w duża kostkę. Następnie maliny przełożyć do miksera (część pozostawić do dekoracji) zalać je jogurtem naturalnym, z czego 2 łyżki pozostawić do dekoracji, a resztę zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu przelać do miski. Całość zalać pozostawionym jogurtem i posypać pokrojonym mango, orzechami pecan i udekorować malinami.
Komentarze (0)