Deser lodowo-śmietanowy z kawą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 964

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
  • 200 g lodów waniliowych
  • 200 g lodów kakaowych
  • 150 ml wody
  • 4 ziarna kawy do dekoracji
  • 2 łyżeczki mielonej kawy
  • 2 rurki waflowe do dekoracji
  • 2 listki świeżej mięty do dekoracji
  • 2 łyżki polewy czekoladowej
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Kawę mieloną przesypać do filiżanki. Zagotować wodę w czajniku i zalać nią kawę w filiżance. Następnie przestudzić i ochłodzić w lodówce. Do pucharków deserowych przełożyć lody kakaowe oraz waniliowe i poleć je polewą czekoladową. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do składników w pucharku. Całość polać łyżeczką zmrożonej wcześniej kawy, a wszystko udekorować rurką waflową, miętą oraz całymi ziarnami kawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów