Deser imbirowy z lodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1764
Składniki:
- 200 g brązowego cukru
- 100 g masła
- 100 g mąki pszennej
- 4 gałki lodów waniliowych
- 2 łyżki świeżo startego imbiru
- 2 jajka
- 2 łyżki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Masło stopić w rondlu na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia i wsypać do niego świeżo starty imbir oraz cukier brązowy. Wbić do tego jajka, wsypać mąkę, całość zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do małych foremek do ciasta, zawinąć aluminiową folią, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec przez 20 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i nałożyć lody waniliowe.
Komentarze (0)