Czarny makaron z krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3703
Składniki:
- 40 g czarnego makaronu
- 40 g krewetek mrożonych
- 2 czerwone papryki
- 2 marchewki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 ogórek szklarniowy
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Czarny makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą i przełożyć do miski. Krewetki rozmrozić, oczyścić i wrzucić na gotująca się wodę. Gotować przez 4 minuty, odcedzić i dodać do makaronu. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie warzywa zalać oliwą, sokiem z limonki, doprawić solą, pieprzem, dobrze wymieszać i połączyć z makaronem i krewetkami.
Komentarze (0)