Brzoskwinie kandyzowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3376
Składniki:
- 5 kg brzoskwiń
- 4 kg cukru
Opis przygotowania:
Brzoskwinie umyć, osączyć z wody, pozbawić pestek, a miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie przesypać je do miski, zasypać cukrem i pozostawić przez 12 godzin pod przykryciem w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przełożyć do dużego rondla, wymieszać i doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Następnie składniki ściągnąć ognia i pozostawić przez 5 godzić w temperaturze pokojowej. Następnie składniki znowu postawić na małym ogniu i gotować je przez około 3 godziny, mieszając od czasu do czasu drewniana łyżką. Gotowe przełożyć do słoików, zakręcić pokrywkami, przełożyć do dużego rondla, do połowy zalanego wodą i zagotować na średnim ogniu.
Komentarze (0)