Deser owocowo-cytrynowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1547
Deser owocowo-cytrynowy
fot. wideeyedwonders / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 100 g ciastek biszkoptowych
  • 4 truskawki
  • 2 łyżki tartej skórki cytrynowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka jeżyn

Opis przygotowania:

Owoce umyć i osączyć z wody. Truskawki pokroić w cienkie plastry. Ciastka biszkoptowe pokroić na kawałki. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i wymieszać ją z tartą skórką cytrynową. W szklance ułożyć warstwami ubitą śmietanę, pokrojone biszkopty oraz jagody, jeżyny i pokrojone truskawki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów