Deser owocowo-cytrynowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1547
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 100 g ciastek biszkoptowych
- 4 truskawki
- 2 łyżki tartej skórki cytrynowej
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka jeżyn
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Truskawki pokroić w cienkie plastry. Ciastka biszkoptowe pokroić na kawałki. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i wymieszać ją z tartą skórką cytrynową. W szklance ułożyć warstwami ubitą śmietanę, pokrojone biszkopty oraz jagody, jeżyny i pokrojone truskawki.
Komentarze (0)