Biscuit roll
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1761
Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 100 g masła
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać do miski i wymieszać z cukrem. Wbić do tego jajka, dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy i całość zmiksować mikserem na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki przelać chochelką na rozgrzaną, płaską patelnię, dokładnie rozprowadzić łopatka tak, aby ciasto nie było za grube (ok. 1 cm grubości) i smażyć z obu stron rumiany. Po usmażeniu, póki ciasto jest jeszcze gorące, zawinąć je w rulony na drewniane lub metalowe pałeczki i pozostawić do ostygnięcia.
Komentarze (0)