Bezy malinowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4400
Składniki:
- 4 białka
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki soku malinowego
- 1/2 kostki masła
- 0,5 ml śmietany kremówki
- 150 g cukru waniliowego
- posypka czekoladowa (wiórki)
Opis przygotowania:
Białka wlać do miski, dodać 4 łyżki cukru pudru i ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie lśniąca, wsypać do niej 150 g cukru waniliowego, dobrze wymieszać. Dodać 2 łyżki soku malinowego i również wymieszać. Następnie wysmarować blachę do pieczenia masłem i nakładać pianę łyżką. Nałożone bezy piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 100 stopni, kontrolując, aby się nie przypaliły. Po upieczeniu można oprószyć je wiórkami z czekolady.
Bezy można również przekładać marmoladą lub powidłami.
Bezy można również przekładać marmoladą lub powidłami.
Komentarze (0)