Batata harra
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1090
Składniki:
- 2 czerwone, słodkie papryki
- 1 kg ziemniaków
- 1 cukinia
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
- natka zielonej kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody i pokroić w dużą kostkę. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Następnie pokrojone wcześniej ziemniaki oprószyć szczyptą soli, mielonej papryki chili i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju w rondlu. Ziemniaki smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do nich pokrojoną czerwoną paprykę, cukinię i natkę zielonej kolendry. Wszystko wymieszać i smażyć do miękkości papryki z cukinią. Kiedy warzywa te zmiękną, wszystko ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)