Batata harra

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1090
Batata harra
fot. secretlondon123 (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 czerwone, słodkie papryki
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cukinia
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
  • natka zielonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody i pokroić w dużą kostkę. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Następnie pokrojone wcześniej ziemniaki oprószyć szczyptą soli, mielonej papryki chili i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju w rondlu. Ziemniaki smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do nich pokrojoną czerwoną paprykę, cukinię i natkę zielonej kolendry. Wszystko wymieszać i smażyć do miękkości papryki z cukinią. Kiedy warzywa te zmiękną, wszystko ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów