Batata harra

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 910
Batata harra
fot. secretlondon123 (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 bataty
  • 4 gałązki natki zielonej kolendry
  • 2 czerwone papryki
  • 2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 główki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 1 cukinia
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bataty obrać ze skóry i pokroić w duża kostkę. Cukinię pokroić na małe kawałki. Paprykę oraz papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry i podzielić na ząbki. Następnie wszystkie obrane i pokrojone warzywa wrzucić razem do jednego rondla z wrzącą oliwą, dodać do tego gałązki zielonej kolendry i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu całość ściągnąć z ognia, osączyć z oliwy, wyłożyć na talerz i oprószyć szczypta soli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów