Batata harra
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1105
Składniki:
- 4 bataty
- 4 gałązki natki zielonej kolendry
- 2 czerwone papryki
- 2 szklanki oliwy z oliwek
- 2 główki czosnku
- 2 czerwone papryczki chili
- 1 cukinia
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bataty obrać ze skóry i pokroić w duża kostkę. Cukinię pokroić na małe kawałki. Paprykę oraz papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry i podzielić na ząbki. Następnie wszystkie obrane i pokrojone warzywa wrzucić razem do jednego rondla z wrzącą oliwą, dodać do tego gałązki zielonej kolendry i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu całość ściągnąć z ognia, osączyć z oliwy, wyłożyć na talerz i oprószyć szczypta soli.
Komentarze (0)