Aromatyczna rolada cielęca

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1822
Aromatyczna rolada cielęca
fot. Aromatyczna rolada cielęca

Składniki:

  • Składniki na 10 osób:
  • • 1kg cielęciny
  • • 5 jajek
  • • 300g szpinaku świeżego (umytego)
  • • ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
  • • 100g tartego parmezanu
  • • 30g majeranku
  • • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • • sól i pieprz do smaku
  • • 2 średnie cebule

Opis przygotowania:

Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów