Aromatyczna rolada cielęca
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1822
Składniki:
- Składniki na 10 osób:
- • 1kg cielęciny
- • 5 jajek
- • 300g szpinaku świeżego (umytego)
- • ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
- • 100g tartego parmezanu
- • 30g majeranku
- • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- • sól i pieprz do smaku
- • 2 średnie cebule
Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze (0)