Zupa serowa z makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4623
Składniki:
- 2 serki topione kremowe (bez dodatków)
- 2 marchwie
- por
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- 2 drobiowe kostki rosołowe
- vegeta
- sól
- pieprz
- makaron (najlepiej świderki)
Opis przygotowania:
1. Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki, gotujemy w wywarze z kostki rosołowej (ok.1,5l) 15-20 min.
2. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, solą i pieprzem.
3. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i posypujemy koperkiem.
2. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, solą i pieprzem.
3. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i posypujemy koperkiem.
Komentarze (1)
DOBRA RADA MOŻNA DOPRAWIC KURKUMĄ KTURA FAJNIE ZABARWI ZUPE I ULEPSZY SMA