Zupa serowa z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4623

Składniki:

  • 2 serki topione kremowe (bez dodatków)
  • 2 marchwie
  • por
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 drobiowe kostki rosołowe
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • makaron (najlepiej świderki)

Opis przygotowania:

1. Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki, gotujemy w wywarze z kostki rosołowej (ok.1,5l) 15-20 min.

2. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, solą i pieprzem.

3. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i posypujemy koperkiem.

Autor: weronika59

Komentarze (1)

DOBRA RADA MOŻNA DOPRAWIC KURKUMĄ KTURA FAJNIE ZABARWI ZUPE I ULEPSZY SMA

Podobne przepisy

Więcej przepisów