Zapiekanka ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2765
Składniki:
- 50 dag makaronu penne
- ser lazur
- 50 dag szpinaku mrożonego
- 1-2 ząbki czosnku
- kostka rosołowa
- jajko
- 2-3 łyżki śmietany
Opis przygotowania:
Makaron gotujemy i odcedzamy. Szpinak dajemy do garnka, dodajemy zmiażdżony czosnek oraz kostkę rosołową. Gdy szpinak będzie ciepły, dodajemy roztrzepane jajko ze śmietaną. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami na przemian makaron i szpinak. Z wierzchu posypujemy startym serem. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do temp. 200 st. piekarnika. Można podawać gdy roztopi się już ser.
Smacznego!
Smacznego!
Komentarze (0)