Wiązki i serduszka z marchwi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1965
Wiązki i serduszka z marchwi

Składniki:

  • 2 marchwie
  • sól
  • szczypiorek

Opis przygotowania:

Marchew obieramy i odcinamy końce, blanszujemy 5 min w lekko osolonej wodzie. Kroimy marchew na jednakowe kawałki o dł 6 cm. następnie pociąć je na cienkie paski. Paski marchwi ułożyć jeden na drugim i pokroić w słupki. Słupki położyć na wąsie szczypiorku i delikatnie związać. Aby zrobić małe serduszka na dekorację do zupy należy w plasterku marchwi wykroić serduszko.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów