Waniliowe precelki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2308
Składniki:
- Ciasto:
- 125 g masła
- 1 jajko
- 25 ml mleka
- 60 g cukru pudru
- 1 saszetka cukru waniliowego
- 200 g mąki
- Lukier:
- 125 g cukru pudru
Opis przygotowania:
Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj jajko, mleko, cukier waniliowy i mąkę. Całość mieszaj do momentu, aż powstanie gładkie ciasto. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Szprycę do dekoracji tortów napełnij ciastem i wyciśnij na blachę w formie małych precelków. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Lukier: do przesianego cukru pudru dodaj 2 łyżki wrzątku i mieszaj, aż lukier osiągnie właściwą konsystencję. Każdy precelek zanurz w lukrze i odłóż na kratkę kuchenną, aby nadmiar lukru spłynął.
Lukier: do przesianego cukru pudru dodaj 2 łyżki wrzątku i mieszaj, aż lukier osiągnie właściwą konsystencję. Każdy precelek zanurz w lukrze i odłóż na kratkę kuchenną, aby nadmiar lukru spłynął.
Komentarze (0)