Trufle

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1951
Trufle
fot. carabou / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g masła;
  • 300 g czekolady(gorzkiej);
  • 15 g cukru(karmelizowanego);
  • 2 jajka;
  • 50 ml śmietanki;
  • 2 łyżki mleka;
  • kakao

Opis przygotowania:

1. Czekoladę wrzucić do rondelka. Dodać mleko.
2. Podgrzać na parze, aż czekolada się rozpuści. Masę odstawić.
3. Dodawać po kawałku masła ( mieszać przez cały czas ).
4. Dodać jajka. Na końcu dodać śmietankę. Wszystko wymieszać.
5. Ubijając, dodać cukier.
6. Odstawić masę do lodówki na 2-3 godziny.
7. Formować z masy małe kulki i obtaczać w kakao.
Smacznego!

Autor: olma

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów