Trufle
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1951
Składniki:
- 100 g masła;
- 300 g czekolady(gorzkiej);
- 15 g cukru(karmelizowanego);
- 2 jajka;
- 50 ml śmietanki;
- 2 łyżki mleka;
- kakao
Opis przygotowania:
1. Czekoladę wrzucić do rondelka. Dodać mleko.
2. Podgrzać na parze, aż czekolada się rozpuści. Masę odstawić.
3. Dodawać po kawałku masła ( mieszać przez cały czas ).
4. Dodać jajka. Na końcu dodać śmietankę. Wszystko wymieszać.
5. Ubijając, dodać cukier.
6. Odstawić masę do lodówki na 2-3 godziny.
7. Formować z masy małe kulki i obtaczać w kakao.
Smacznego!
2. Podgrzać na parze, aż czekolada się rozpuści. Masę odstawić.
3. Dodawać po kawałku masła ( mieszać przez cały czas ).
4. Dodać jajka. Na końcu dodać śmietankę. Wszystko wymieszać.
5. Ubijając, dodać cukier.
6. Odstawić masę do lodówki na 2-3 godziny.
7. Formować z masy małe kulki i obtaczać w kakao.
Smacznego!
Komentarze (0)