Sok wiśniowo bananowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3474
Składniki:
- 125 ml soku bananowego
- 125 ml soku wiśniowego
- 50 g cukru
- 2 plasterki banana
- miechunka jadalna
Opis przygotowania:
Cukier rozsypać na płaskim talerzu. Zwilżyć krawędź szklanki, odwrócić szklankę, odwrócić szklankę do góry dnem i przycisnąć do cukru. Poczekać aż obwódka cukrowa zaschnie. Na szpadkę nadziać plasterki banana na końcu nadziać miechunkę. Do szklanki wlać sok bananowy, następnie bardzo powoli dopełnić szklankę sokiem wiśniowym. Włożyć szpadkę do szklanki i podawać, zanim soki się zmieszają.
Komentarze (0)