Sałatka włoska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2387
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 1 główka sałaty
- cykoria
- 30 dag marynowanej ryby
- 4 marynowane płaty śledziowe
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 jajka
- 1 łyżka rzeżuchy (lub zielona pietruszka)
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Po ugotowaniu obrać ze skóry i pokroić w talarki. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupek. Sałatę i cykorię umyć, pokroić w drobne kawałki i dodać do ziemniaków. Marynowane ryby pokroić na drobne kawałki i dodać do sałatki. Całość zalać sokiem z cytryny i oliwą, doprawić solą i pieprzem. Posiekać drobno jajka, dodać do sałatki. Wszystko dobrze wymieszać, a przed podaniem posypać wierzch rzeżuchą.
Komentarze (0)