Sałatka włoska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2387

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 1 główka sałaty
  • cykoria
  • 30 dag marynowanej ryby
  • 4 marynowane płaty śledziowe
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 jajka
  • 1 łyżka rzeżuchy (lub zielona pietruszka)
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Po ugotowaniu obrać ze skóry i pokroić w talarki. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupek. Sałatę i cykorię umyć, pokroić w drobne kawałki i dodać do ziemniaków. Marynowane ryby pokroić na drobne kawałki i dodać do sałatki. Całość zalać sokiem z cytryny i oliwą, doprawić solą i pieprzem. Posiekać drobno jajka, dodać do sałatki. Wszystko dobrze wymieszać, a przed podaniem posypać wierzch rzeżuchą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów