Róża marcepanowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: trudne
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 6487
Róża marcepanowa

Składniki:

  • 50 g masy marcepanowej
  • 25 g cukru pudru
  • czerwony i zielony barwnik spożywczy

Opis przygotowania:

Masę marcepanową zagnieść z cukrem. Z 3/4 masy zrobić płaski placek dodać trochę czerw. barwnika. Zagnieść. Z różowego marcepanu zrobić równy wałek grubości ok. 1 cm. Pokroić w małe kawałki i uformować w kulki a następnie w placki. Zwinąć pierwszy płatek róży i następnie nakładać kolejne. Z zielonego marcepanu zrobić listki. Zaznaczyć nożem żyłki ogonek.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów