Pudding ananasowo-orzechowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1552
Składniki:
- 250 g ananasa w zalewie kostka
- 50 g rozpuszczonego masła
- 6 kromek chleba bez skórek
- 3 jajka
- 2 łyżki mielonych orzechów laskowych
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki zalewy ananasowej
- sól
- natka zielonej pietruszki do dekoracji
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pozbawić skórek i podzielić je na małe kawałeczki do miski. Wsypać do nich mielone orzechy laskowe i cukier, dodać osączone z zalewy ananasy i wlać roztopione masło. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać i przelać do odpowiedniej formy do pieczenia. Składniki wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, formy, przełożyć na talerz, polać zalewą ananasową i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)