Pudding ananasowo-orzechowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1552
Pudding ananasowo-orzechowy
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g ananasa w zalewie kostka
  • 50 g rozpuszczonego masła
  • 6 kromek chleba bez skórek
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki zalewy ananasowej
  • sól
  • natka zielonej pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pozbawić skórek i podzielić je na małe kawałeczki do miski. Wsypać do nich mielone orzechy laskowe i cukier, dodać osączone z zalewy ananasy i wlać roztopione masło. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać i przelać do odpowiedniej formy do pieczenia. Składniki wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, formy, przełożyć na talerz, polać zalewą ananasową i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów