Przysmak drobiowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2032
Składniki:
- 2-3 filety z kurczaka
- 30 dag kalafiora
- 30 dag brokuła
- 3 marchewki
- zioła prowansalskie
- pieprz
- 1-2 woreczki ryżu
- kostka rosołowa
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
1.Filety myjemy,osuszamy i kroimy w małą kostkę.Smażymy 10 minut na rozgrzanym oleju.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2.Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.Zagotowujemy razem z mięsem,różyczkami kalafiora i brokuła.Dodajemy kostkę rosołową,doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem.Dusimy około 10 minut.Wywar odlewamy.Podajemy z ryżem.
2.Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.Zagotowujemy razem z mięsem,różyczkami kalafiora i brokuła.Dodajemy kostkę rosołową,doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem.Dusimy około 10 minut.Wywar odlewamy.Podajemy z ryżem.
Komentarze (0)