Przysmak drobiowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1841
Przysmak drobiowy
fot. kawanet / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2-3 filety z kurczaka
  • 30 dag kalafiora
  • 30 dag brokuła
  • 3 marchewki
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • 1-2 woreczki ryżu
  • kostka rosołowa
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

1.Filety myjemy,osuszamy i kroimy w małą kostkę.Smażymy 10 minut na rozgrzanym oleju.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2.Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.Zagotowujemy razem z mięsem,różyczkami kalafiora i brokuła.Dodajemy kostkę rosołową,doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem.Dusimy około 10 minut.Wywar odlewamy.Podajemy z ryżem.

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów