Pico de Gallo

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2006
Pico de Gallo
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka białego rumu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić drobno. Natkę zielonej pietruszki pokroić na drobne kawałki. Następnie pokrojone warzywa przełożyć do miski, po czym zalać je rumem, octem jabłkowym i sokiem z limonki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów