Pico de Gallo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2006
Składniki:
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka białego rumu
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić drobno. Natkę zielonej pietruszki pokroić na drobne kawałki. Następnie pokrojone warzywa przełożyć do miski, po czym zalać je rumem, octem jabłkowym i sokiem z limonki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki.
Komentarze (0)