Papryka nadziewana makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2620
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 40 g makaronu nitki
- 4 pomarańczowe papryki
- 4 czerwone papryki (w tym 1 do dekoracji)
- 3 marchewki
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę umyć i pozbawić nasion. W pomarańczowej wydrążyć środki, a czerwoną pokroić w drobna kostkę (jedna pozostawić do dekoracji) i dodać do makaronu. Marchew pokroić w kostkę i razem z bulionem warzywnym zagotować. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Do wydrążonej papryki przełożyć makaron, zalać całość bulionem i udekorować pokrojoną w plastry czerwoną papryką. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 160 stopni i zapiekać przez 10 minut.
Komentarze (0)