Melon z miodem i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1666
Melon z miodem i szynką
fot. jefffielding / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml płynnego miodu lipowego
  • 25 g szynki wędzonej a plastrach
  • 2 zielone melony
  • natka zielonej pietruszki
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Melona oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Plastry szynki wyłożyć na łyżki do przekąsek. Melona przekroić na połowy, usunąć nasiona, a miąższ wydrążyć małą łyżeczką i przełożyć na plastry szynki. Wszystko polać miodem lipowym, oprószyć szczyptą soli i posypać posiekaną drobno natka zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów