Mango Lassi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1608
Mango Lassi
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 30 ml mleka 2 %
  • 4 kostki lodu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 mango
  • szczypta mielonego kardamonu

Opis przygotowania:

Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Jogurt przelać do blendera, wlać do tego mleko, wsypać cukier, dodać szczyptę mielonego kardamonu i pokrojone mango. Całość miksować przez 30 sekund, po czym przelać do szklanki z lodem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów