Labraks w papryce

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3351
Labraks w papryce
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • 2 główki czosnku
  • 1 labraks do 1,5 kg
  • 1 cebula
  • 1 pęczek zielonej natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ryb
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rybę oczyścić z wnętrzności, łusek i usunąć łeb. Następnie umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w plastry i razem z przyprawą do ryb nadziać wnętrze ryby. Wierzch ryby oprószyć pieprzem oraz solą, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni, polać oliwą z oliwek i piec z obu stron na złoty kolor. Upieczoną wyciągnąć i przełożyć na talerz. Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać do niej okrojoną paprykę, zrumienić, po czym wyłożyć na rybę. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów