Labraks w papryce
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3351
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 2 główki czosnku
- 1 labraks do 1,5 kg
- 1 cebula
- 1 pęczek zielonej natki pietruszki
- 0,5 łyżeczki przypraw do ryb
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rybę oczyścić z wnętrzności, łusek i usunąć łeb. Następnie umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w plastry i razem z przyprawą do ryb nadziać wnętrze ryby. Wierzch ryby oprószyć pieprzem oraz solą, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni, polać oliwą z oliwek i piec z obu stron na złoty kolor. Upieczoną wyciągnąć i przełożyć na talerz. Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać do niej okrojoną paprykę, zrumienić, po czym wyłożyć na rybę. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)