Kuih pinjaram
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1894
Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka aromatu Pandan
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Rozgrzać mocno olej na patelni. Mąkę ryżową oraz kukurydzianą przesypać razem do jednego rondla, wbić do tego jajko, wsypać cukier, wlać mleko, aromat pandan i całość dobrze zmiksować mikserem na jednolita masę. Zmiksowane składniki przełożyć łyżką na rozgrzany olej i smażyć tylko z jednej strony na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)