Kuih pinjaram

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1663
Kuih pinjaram
fot. Ranking Update (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka aromatu Pandan
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Rozgrzać mocno olej na patelni. Mąkę ryżową oraz kukurydzianą przesypać razem do jednego rondla, wbić do tego jajko, wsypać cukier, wlać mleko, aromat pandan i całość dobrze zmiksować mikserem na jednolita masę. Zmiksowane składniki przełożyć łyżką na rozgrzany olej i smażyć tylko z jednej strony na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów