Kołduny litewskie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3243
Składniki:
- Ciasto:
- 25 dag mąki
- 1/4 szklanki wody letniej
- 2 jajka
- szczypta soli
- Farsz:
- 25 dag polędwicy wołowej
- 25 dag wołowego łoju nerkowego
- sól
- pieprz
- majeranek
- ugotowana cebula
Opis przygotowania:
Mięso i łój bardzo drobno posiekaj, dodaj przyprawy i posiekaną cebulę. Z podanych składników wyrób staranie elastyczne ciasto. Wytnij niewielkie kółka, nałóż farsz i silnie zlep. Wrzuć przygotowane kołduny na wrzący wywar mięsno-jarzynowy i po około 10 minutach odcedź. Kołduny litewskie podawaj w rosole.
Komentarze (0)