Hot dog z rybką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1133
Hot dog z rybką
fot. Flickr / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 2 paluszki rybne
  • 2 podłużne bułki
  • 1/4 ogórka
  • 1/4 pęczka koperku
  • łyżka octu winnego
  • kilka liści sałaty
  • sól,biały pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • majonez

Opis przygotowania:

Ogórek kroimy na cienkie plasterki. Koperek siekamy. Ocet, sól, pieprz, koper łączymy. Dodajemy łyżkę oleju. Polewamy ogórki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Rybę smażymy po 15 min z każdej strony. Bułki przekrawamy na pół, wypełniamy kawałkami sałaty, rybą i plasterkami ogórka. Smarujemy majonezem i posypujemy zieleniną.

Autor: lipsi

0 komenatrzy

Podobne przepisy