Deser owocowy z tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1290
Składniki:
- 300 g jedwabistego tofu
- 4 owoce liczi
- 4 łyżki soku cytrynowego
- 2 kiwi
- 2 nektaryny
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w duża kostkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzącą wodą. Następnie osaczyć z nadmiaru wody i przełożyć do miski. Liczi obrać ze skóry i dodać do tofu w misce. Kiwi obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Następnie nektaryny pozbawić pestki, miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem i polać całość.
Komentarze (0)