Deser brzoskwiniowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1019
Składniki:
- 200 ml płynnego miodu lipowego
- 200 g sera brie
- 30 g truskawek
- 4 brzoskwinie
- 4 herbatniki (markizy)
- 1 łyżeczka maku
- garstka świeżej mięty
Opis przygotowania:
Truskawki, brzoskwinie oraz miętę umyć i osaczyć z wody. Truskawki pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki. Herbatniki wyłożyć na talerz. Brzoskwinie przekroić na połowy, usunąć z nich pestki, a miąższ położyć na herbatnikach. Następnie ser brie pokroić na małe kawałki, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rozpuszczać. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do składników na talerzu. Wszystko polać miodem lipowym, posypać makiem i świeżą miętą.
Komentarze (0)