David Eyre's pancake
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1312
Składniki:
- 200 g białego sera twarogowego
- 4 łyżki roztopionego masła do polania ciasta
- 2 łyżki masła do smażenia
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem. Następnie do rondla wsypać mąkę, cukier szczyptę soli, tartą gałkę muszkatołową, wbić do tego jajka, wlać mleko i wszystko zmiksować mikserem na jednolitą masę. Zmiksowane przelać na 2 łyżki rozgrzanego masła na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i polać roztopionym masłem. Wszystko posypać serem twarogowym z cukrem pudrem.
Komentarze (0)