Szczypiorkowe pancakes
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1271
Składniki:
- 250ml maślanki
- 2 jajka L
- 1,5 szklanki maki
- 3 łyżki roztopionego masła
- 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA
- szczypiorek
- pomidorki koktajlowe
- kiełki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki. Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek - całość delikatnie pomieszaj. Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!
Smacznego!
Komentarze (0)