Szczypiorkowe pancakes

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1271

Składniki:

  • 250ml maślanki
  • 2 jajka L
  • 1,5 szklanki maki
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA
  • szczypiorek
  • pomidorki koktajlowe
  • kiełki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki. Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek - całość delikatnie pomieszaj. Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów