Burbon miętowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2140
Składniki:
- 250 ml Burbonu
- 8 szklanek wody
- 8 saszetek czarnej herbaty
- 8 kostek lodu
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 filiżanki liści mięty
Opis przygotowania:
Zagotować 4 szklanki wody z cukrem, kiedy cukier się rozpuści - ściągnąć z ognia. Dodać do tego 8 saszetek herbaty i parzyć przez 10 minut. Następnie saszetki usunąć i zalać 4 szklankami zimnej wody. Zawartość wymieszać i przelać do dzbanka. Dodać do tego liście mięty i burbon. Całość dokładnie wymieszać i rozlać do szklanek z lodem na dnie.
Komentarze (0)