East Frisian Tea
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1687
Składniki:
- 500 ml wody
- 100 ml śmietany 18%
- 2 łyżeczki czarnej, liściastej herbaty Assam
- 2 kostki cukru
Opis przygotowania:
Do czajniczka wsypać czarną herbatę. Następnie zagotować wodę w rondlu i zalać nią herbatę w dzbanku. Składniki parzyć przez 1,5 minuty pod przykryciem. Potem do filiżanki wrzucić kostki cukru i zalać je zaparzoną wcześniej herbatą. Wszystko zalać śmietaną lejąc ją po łyżeczce po całej powierzchni filiżanki, aby powstały "małe chmurki" i podawać do spożycia, ale bez mieszania łyżeczką składników.
Komentarze (0)