Bourbon Crusta
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1571
Składniki:
- 50 ml szkockiej whisky
- 20 ml triple sec
- 20 ml likieru wiśniowego
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 skórka pomarańczowa do dekoracji
- 1 wisienka do dekoracji
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 0,5 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Skórkę pomarańczową oraz wisienkę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, po czym oba składniki nabić na ozdobną wykałaczkę. Do shakera wrzucić kruszony lód, zalać go szkocką whisky, wlać likier wiśniowy, sok cytrynowy oraz triple sec. Całość dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka Wszystko udekorować nabitymi na wykałaczkę składnikami.
Komentarze (0)