Bourbon Ball Martini

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1645
Bourbon Ball Martini
fot. patruby83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml bourbon whiskey
  • 50 ml creme de cacao
  • 30 ml orzechowy likier (Frangelico)
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • skórka z pomarańczy do dekoracji

Opis przygotowania:

Skórkę z pomarańczy sparzyć wrząca wodą i osączyć. Następnie do shakera wrzucić kruszony lód i wlać do tego whiskey, creme de cocao i likier orzechowy. Dokładnie wymieszać, energicznie wstrząsając przez 30 sekund. Wymieszane przelać do kieliszka. Skórkę z pomarańczy nabić na ozdobną szpadkę i udekorować nią drinka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów