Bami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1741
Składniki:
- 30 g makaronu nitki
- 40 g żołądków drobiowych
- 20 g orzeszków pinii
- 5 g kiełków fasoli mung
- 2 łyżki oleju
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Orzeszki pinii utłuc tłuczkiem. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Żołądki drobiowe umyć, pozbawić błon, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie dymkę obrać ze skóry, pokroić wraz ze szczypiorkiem na drobne kawałki i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej dymki dodać ugotowany wcześniej makaron, żołądki drobiowe, kiełki fasoli mung i całość smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko posypać tłuczonymi orzeszkami pinii i posypać pokrojoną drobno natka zielonej pietruszki.
Komentarze (0)