Bami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1596
Bami
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu nitki
  • 40 g żołądków drobiowych
  • 20 g orzeszków pinii
  • 5 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki oleju
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Orzeszki pinii utłuc tłuczkiem. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Żołądki drobiowe umyć, pozbawić błon, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie dymkę obrać ze skóry, pokroić wraz ze szczypiorkiem na drobne kawałki i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej dymki dodać ugotowany wcześniej makaron, żołądki drobiowe, kiełki fasoli mung i całość smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko posypać tłuczonymi orzeszkami pinii i posypać pokrojoną drobno natka zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów