Zebra
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2096
Składniki:
- 5 jaj
- 2,5 szklanki cukru
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oranżady
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- olejek np. rumowy
Opis przygotowania:
Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna dosypać cukier i żółtka. Następnie wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać olej, oranżadę, olejek - wszystko wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao. Do wysmarowanej formy wlewać po nabierce ciasta ciemnego i jasnego na przemian. Lać na środek blachy cały czas w jedno miejsce.
Komentarze (0)