Whisky Sour z białkiem

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 15584
Whisky Sour z białkiem
fot. patruby83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml whisky Johnnie Walker
  • 30 ml likieru wiśniowego
  • 3 kostki lody
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 plaster jabłka do dekoracji

Opis przygotowania:

Do shakera wlać whisky, likier wiśniowy, sok cytrynowy, wsypać cukier puder i dokładnie wymieszać. Wymieszane przelać do szklanki. Następnie do shakera wrzucić białko jajka, kostki lodu i wymieszać, po czym dodać do całości. Gotowego drinka udekorować plastrem pokrojonego jabłka.

Komentarze (1)

Od kiedy do whisky sour daje się likier wiśniowy???

Podobne przepisy

Więcej przepisów