Whisky Sour z białkiem
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 15802
Składniki:
- 100 ml whisky Johnnie Walker
- 30 ml likieru wiśniowego
- 3 kostki lody
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 1 białko jajka
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 plaster jabłka do dekoracji
Opis przygotowania:
Do shakera wlać whisky, likier wiśniowy, sok cytrynowy, wsypać cukier puder i dokładnie wymieszać. Wymieszane przelać do szklanki. Następnie do shakera wrzucić białko jajka, kostki lodu i wymieszać, po czym dodać do całości. Gotowego drinka udekorować plastrem pokrojonego jabłka.
Komentarze (1)
Od kiedy do whisky sour daje się likier wiśniowy???