Urap
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1152
Składniki:
- 100 g wiórek kokosowych
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 3 g kiełków fasoli mung
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 liście jarmużu
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 liście bananowca
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Kiełki fasoli mung, liście bananowca oraz jarmuż sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Jarmuż pokroić na kawałki i razem z kiełkami przełożyć do miski. Papryczkę chili pozbawić nasion, posiekać drobno i dodać do składników w misce. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do składników w misce. Całość posypać wiórkami kokosowymi oraz oprószyć szczyptą białego pieprzu, po czym wszystko skropić oliwą z oliwek, dobrze wymieszać i wyłożyć na liście bananowca.
Komentarze (0)