Timballo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2301
Składniki:
- 30 g wędzonego bekonu w plastrach
- 20 g makaronu penne
- 4 duże ziemniaki
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonych białych trufli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć do miski. Do przepuszczonego czosnku dodać jogurt grecki oraz mielone białe trufle. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i wyłożyć na talerz. Makaron zalać trzema szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników na talerzu. Następnie ziemniaki umyć, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Ugotowane odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pokrojone ziemniaki wymieszać z plastrami wędzonego bekonu i razem dodać do całości.
Komentarze (0)