Shawarma

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 531

Składniki:

  • 200 g sera camembert
  • 4 łyżki oleju
  • 2 placki tortilli
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 0,5 główki kapusty pekińskiej
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pomidory pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki i przełożyć je do miski. Wsypać do nich przyprawę do gyrosa, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu i wymieszać. Placki tortilli przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund z obu stron i ściągnąć je z patelni. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do tego przyprawione wcześniej mięso. Smażyć je na rumiany kolor, po czym dodać do niego pokrojony na kawałki ser camembert. Całość wymieszać i smażyć do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć go z ognia i nałożyć na placki tortilli na stolnicy. Dodać do tego pokrojone wszystkie warzywa i całość dobrze zawinąć.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów