Sałatka owocowa z rumem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2366
Składniki:
- 100 g jagód
- 100 ml ciemnego rumu
- 30 g czerwonego winogrona
- 4 łyżki ananasa krojonego w zalewie
- 1 mały arbuz
- 1 żółty melon
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć do miski. Winogrona przekroić na połówki, usunąć pestki, a miąższ dodać do jagód w misce. Ananasa osączyć z zalewy i dodać do pokrojonego winogrona. Arbuza oraz melona przekroić ostrym nożem w poprzek na połówki i wydrążyć z nich łyżeczką miąższ. Wydrążony miąższ dodać do owoców w misce. Całość zalać rumem, posypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do wydrążonych połówek arbuza.
Komentarze (0)