Rumianki i tulipany z rzodkiewek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2316
Rumianki i tulipany z rzodkiewek

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Rzodkiewki umyć i oderwać lub odciąć liście.Usunąć korzonki i szypułki.Naciąć rzodkiewki dokoła od góry prawie do szypułki i obrać czerwoną skórkę od białego miąższu prawie do szypułki.Tak wykonane rumianki od razu włożyć do zimnej wody ,żeby ładnie się otworzyły.Aby zrobić tulipanki ponacinać w rzodkiewkach rowki i usunąć co drugi kawałek,przyprawić.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów