Rosti genewskie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2914
Rosti genewskie
fot. Wikipedia / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 3 łyżki masła
  • 50 g startego sera żółtego
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić drobno i zrumienić na maśle. Do cebuli dodać pokrojone ziemniaki, posypać tartym serem, doprawić solą, pieprzem i smażyć na rumiany kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz. Podajemy na ciepło. Rosti najlepiej smakuje z maślanką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów