Raclette

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4070
Raclette
fot. zhov / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg twardego sera żółtego
  • 2 kg ziemniaków
  • 6 ogórków kiszonych lub korniszonów
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić obrać ze skóry i przełożyć na talerz. Ser pokroić na dowolne prostokąty o grubości do 1 cm. Rozgrzać patelnie na małym ogniu i układać na niej prostokąty sera. Topniejący ser przełożyć na talerz obok ziemniaków. Ułożyć ogórki kiszone. Gotowe danie podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów